Hoppa till sidans innehåll

WE-träning på Åkerbo, onsdag 9 juli, med start 16.00

30 JUN 2014 21:20
300:-/ekipage
50:- i anläggningsavgift för de som inte är medlemmar i Åkerbo Rid- & Körsällskap

För anmälan och information: Anna Nordin, This is a mailto link
  • Skapad: 30 JUN 2014 21:20


WE – fart, fläkt & lydnad 

Working Equitation, WE, är grenen som kombinerar precision med fartfylld fläkt och låter häst och ryttare bli ett samspelt team.

Det blir tydligt hur sits och inverkan påverkar hästen och ett gott horsemanship är nödvändigt för att lyckas. Många ryttare får en aha-upplevelse när övningarna i sig snabbt avslöjar om hjälperna ges på rätt sätt och med rätt timing.

Genom WE-övningar blir skolningen av häst och ryttare både tydligare och roligare! Det är samma grunder som i dressyren som övas – men genom uppgifterna (som kan byggas med vanligt hindermaterial) får de ett uppenbart syfte och blir enklare att förstå för både häst och ryttare. Och det blir så mycket roligare förstås!

Anna Nordin är diplomerad coach med certifieringsutbildning. Hon har dessutom en utbildning i Prestationsutveckling för elitidrottare. På den egna meritlistan finns bland annat EM 2010 i Working Equitation, VM 2003, NM 2010, EM 2011 och NM 2012 i dressyr för ryttare med funktionsnedsättning.

När Anna var 11 år blev hon påkörd av en bil under en ridtur. Hennes ponny avled omedelbart men Anna överlevde mirakulöst. Läkarna blev dock tvungna att amputera hennes ena ben och ett nytt liv tog sin början. Det har inte alltid varit enkelt, men det har övertygat henne om att allting går, bara man vill och vågar. Under kurser i mental träning delar hon med sig av sitt sätt att arbeta målinriktat och att frigöra sin fulla potential.

Referenser för clinics och träningar i WE: Säva Ridcenter, Lidingö RF, Bogesundslandets Ryttare, Roo Gård Ryttarklubb, Pålsboda RF, Mälarhöjdens ridskola, Blå Stjärnan m fl.

Skribent: Kerstin Krystadius
E-post: This is a mailto link

Planerade aktiviteter 2021

Påskhoppning
1-5/4

Öppen bana på sandbanan
6-18/4

Pay & Drive Maraton
Början på maj

Pay & all
29-30/5

Midsommarhoppning
Öppen bana Midsommarveckan

Fälttävlan
29-30/5 
Sommarfälttävlan 12/6
Höstfälttävlan 21-22/8

Nyfiken på körning?
4/9 på Ekenäs
2 & 30/10 i Fillinge Ridhus

Regnbågshoppning
Pay & Jump

19 September

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Marie Wedin, Ullälva, Uljeberg 1
58596 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link