Hoppa till sidans innehåll

Välkommen på Grönt Kortkurs den 7/11!

14 OKT 2015 07:47
Åkerbo RKS inbjuder till Grönt Kortkurs! Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt måste ha Grönt Kort från det år man fyller 14 år. Kursen är öppen för alla.
  • Skapad: 14 OKT 2015 07:47

Åkerbo RKS bjuder in till

GRÖNT KORT kurs

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt Kort från det år man fyller 14. Det gäller oavsett om du rider ponny eller häst och alla discipliner tex hoppning, dressyr, fälttävlan osv.

När du är ute på tävlingar och tävlar för ÅRKS så representerar du också ÅRKS. Det är då viktigt att du vet hur man uppför sig på en tävling, kan tävlingsreglerna och hur du ska hantera din ponny/häst på bästa sätt. Om man inte följer reglerna som gäller eller missköter sin ponny/häst på tävlingsplatsen, kan man bli bestraffad av Svenska Ridsportförbundet.

  • Om du är 18 år eller äldre och vill börja tävla med häst eller ponny måste du först ta Grönt Kort. Alla medlemmar i ÅRKS som ska ta Grönt kort måste delta i kurs för att ta Grönt kort. Man kan alltså inte bara skriva provet för att få sitt kort.
  • Från det år man fyller 14, måste man själv ha Grönt kort för att få tävla, men man kan delta i kursen redan det år man fyller 13.
  • Om du är 12 år eller yngre, ska du gå kursen tillsammans med en förälder/målsman eller annan myndig person. Denna person följer med dig och ansvarar för dig på tävlingarna. Det är då den vuxna som tar det Gröna kortet, men han / hon behöver inte ha ridkunskaper.
  • Om du vill ta Grönt kort ska en Ridlärare Level 1 eller C-tränare intyga dina ridkunskaper.

Det krävs att man är förberedd inför varje kurstillfälle för att kunna tillgodogöra sig informationen på bästa sätt. Gå gärna in på Svenska Ridsportförbundets hemsida och läs mer om Grönt Kort och titta i Tävlingsreglementet (TR).

ÅRKS arrangerar denna kurs i november 2015 under 2 tillfällen, och tiderna kommer att vara:
Lördagen den 7/11 – 09.00 - 18.00 och
Lördagen den 14/11 – 09.00 - 18.00

För att bli godkänd och få Grönt kort krävs 100% närvaro under hela kursen.

Kursen äger rum i ÅRKS klubbhus på Ekenäs terrängbana. Max deltagarantal är 12 personer. ÅRKS medlemmar har företräde till utbildningen men i mån av plats är andra klubbars medlemmar välkomna.

Vi kommer ordna så att det finns fika och smörgåsar. Lunch tar man med själv, vi har microvågs-ugnar som man kan värma sin mat i.

Anmälan:

-Skicka ett mail med ditt namn, adress, mailadress och personnummer till This is a mailto link. Sätt ämne ”Grönt kort kurs november 2015”

-Betala in avgiften, som är 700 kronor, till konto bg 540-8117 och skriv ditt namn och Grönt kort i fältet där man kan skriva ett meddelande till mottagaren.

Sista anmälningsdag är 29 oktober 2015. Om ni har några frågor hör gärna av er till kursledare Annica Mörk telefon 070-394 10 06.

VÄLKOMNA!

Skribent: Inger Dackemyr

Planerade aktiviteter 2021

Påskhoppning
1-5/4

Öppen bana på sandbanan
6-18/4

Pay & Drive Maraton
Början på maj

Pay & all
29-30/5

Midsommarhoppning
Öppen bana Midsommarveckan

Fälttävlan
29-30/5 
Sommarfälttävlan 12/6
Höstfälttävlan 21-22/8

Nyfiken på körning?
4/9 på Ekenäs
2 & 30/10 i Fillinge Ridhus

Regnbågshoppning
Pay & Jump

19 September

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Marie Wedin, Ullälva, Uljeberg 1
58596 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link