Hoppa till sidans innehåll

The Real Cup - nyhet 2014!

05 MAJ 2014 08:07
Vi har glädjen att få introducera The Real Cup som arrangeras och sponsras av The Real Horse shop i samband med våra tävlingar nu i maj och med final vid vår tävling i augusti. Tävlingen ingår i H90 och P80 14-18 för alla ekipage som får deltaga, dvs varken häst/ponny eller ryttare får ha startat *-ig fälttävlan. Anmälan om du är kvalificerad i samband med att du anmäler dig i sekretariatet.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2017 12:55

The Real Cup TRC

Svensk ridsport har förändrats mycket under de senaste årtiondena.
De kunskaper som förr ansågs som självklara är idag mer undantag än regel. Ridskolan var förr den naturliga vägen in i ridsporten men idag hoppas alltför ofta detta steg över och man skaffar egen häst ganska omgående. Detta har även avspeglats inom svensk fälttävlan och ridningen i framförallt terrängen har blivit sämre. Därför infördes stilterräng och stilfälttävlan efter tysk modell i Sverige för några år sen.

För att öka intresset och främja god ridning i framför allt terrängen har vi skapat The Real Cup. Tävlingen kommer att avgöras i P80 14-18 och H90.
2014 är första året cupen genomförs och det kommer endast att vara ett kval hos Åkerbo Rid-  o Körsällskap 24-25 maj med en final, också den hos Åkerbo RoKS, den 24 augusti.

Kvalomgången kommer att vara en vanlig fälttävlan men finalen går som stilfälttävlan dit de 20% bästa ekipagen (minst 10) i respektive klass är kvalificerade. För att även finalen ska få räknas som kvalificerande tävling kommer även straffpoängen att anges i resultatlistan men kommer inte ha något med placeringen i The Real Cup att göra, där endast den totala stilpoängen avgör placeringen.

Under 2015 kommer antalet kvalificerande tävlingar att utökas för att göra det möjligt för fler att delta i cup:en. Priserna i finalen kommer bla att bli foder från Primero Total med personlig foderrådgivning av engelska experter, uppblåsbara säkerhetsvästar från Helite, hjälmar från Gatehouse och skräddarsydda säkerhetsvästar från Rodney Powell mm.

För att få delta i The Real Cup får varken häst eller ryttare ha startat 1-stjärnig eller högre klass i fälttävlan.

Inbjudan för utskrift.

Skribent: Inger Dackemyr
Epost: This is a mailto link

Planerade aktiviteter 2021

Påskhoppning
1-5/4

Öppen bana på sandbanan
6-18/4

Pay & Drive Maraton
Början på maj

Pay & all
29-30/5

Midsommarhoppning
Öppen bana Midsommarveckan

Fälttävlan
29-30/5 
Sommarfälttävlan 12/6
Höstfälttävlan 21-22/8

Regnbågshoppning
Pay & Jump

12 September

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Marie Wedin, Ullälva, Uljeberg 1
58596 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link