Hoppa till sidans innehåll

Sugar och Salty cup den 24 juni, du kommer väl?

03 JUN 2018 21:35
Du har väl inte missat att vi anordnar en kombinerad Sugar cup och Salty cup den 24 juni? Sugar cup är för ponnyryttare och Salty cup för hästryttare.
  • Skapad: 03 JUN 2018 21:35

Info om SUGAR och SALTY cup: 
Sugar och Salty Cup är en träningscup i fälttävlan för ponny respektive häst. Ponnyekipage rider en bana med hinder upp till 60 cm och hästekipage rider en bana med hinder upp till 80 cm. I vår region arrangeras kval hos Givetorp Equestrian, Varby Gård och Åkerbo Rid- och Körsällskap. Den 7 juli arrangeras regionsfinalen hos Givetorp Equestrian där alla ekipage som har ridit minst två kval får deltaga. Maximalt 30 främsta ekipagen (exakt antal meddelas senare) från stilbedömningen i regionsfinalerna, går sedan till Sverigefinalen i SUGAR CUP 2018. Årets final rids i Flyinge under vecka 30. Mer info kommer. 

HUR GÅR DET TILL: 
Ekipagen rider en träning på banan under ledning av auktoriserad fälttävlanstränare för att sedan rida en uppridning. Uppridningen sker under tävlingslika förhållanden med stilbedömning. Man startar och rider en och en. Efter ritten rider ryttaren fram till domaren och får muntliga kommentarer. Inga stilpoäng delas ut innan regionsfinalen. 

VEM FÅR VARA MED: 
Kravet för att delta är att du kan kontrollera din ponny/häst på öppna ytor i galopp samt att kunna hoppa en banhoppningsbana. Du behöver ingen licens eller fälttävlanskort. Du får ha startat max P70 respektive H90. Säkerhetsutrustning enligt fälttävlans TR: Godkänd hjälm, medical card och säkerhetsväst. 

HUR ANMÄLER JAG MIG: 
Anmälan sker genom tävlingsdatabasen (arrangemang) samt att du mejlar till This is a mailto link. Ange datum, namn, häst/ponny, adress, kontaktuppgifter och om du ska deltaga på både träning (obligatorisk om du inte har fälttävlanskort) och uppridning. 

VACCINATIONSINTYG: 
Svenska Ridsportförbundets regler för tävling och vaccination gäller. Vaccination skall kunna uppvisas per förfrågan från sekretariatet. 

BETALNING: 
Ni anses som startanmälda och står med på alla listor när ni betalt in 2 X 250 kr = 500kr för träning respektive uppridningen till arrangören på plats. 

UNDERLAG: 
Terrängbana och Framridning på gräs. Vi blandar fasta och lösa hinder. Broddning är inte obligatoriskt, men rekommenderas för skodda ponnys och hästar. 

SÄKERHET: 
Godkänd säkerhetsväst (CE Märkt, BETA Lila eller Level 3) samt godkänd hjälm (EN1384) är obligatorisk under både träning och uppridningstillfället. 

BANGÅNG: 
Bangång sker uppsutten eller till fots innan första start tillsammans med en erfaren Sugar Cup medhjälpare. Vi gör en kortare paus, om behov finns, mitt i startfältet också där man kan passa på att gå banan. Samling vid terrängbanan.


NUMMERLAPP: 
Nummerlapp i A4 format utdelas i sekretariat vid anmälan och skall bäras när ryttaren är uppsutten till häst under uppridningsdag. Nummerlappshållare i A4-format ordnar ryttaren själv, det går bra med tejp eller säkerhetsnålar också för att fästa nummerlapparna. 

STARTLISTA & TRÄNINGSGRUPPER/TIDER: 
Startlista och träningsgrupper skickas på mejl samt publiceras på www.arks.se 

FRÅGOR 
Kontakta Cecilia Dackemyr, mejl: This is a mailto link eller mobil: 070-9964146

Skribent: Inger Dackemyr
Epost: Adressen Gömd

Planerade aktiviteter 2021

Pay & Drive Maraton
Början på maj

Fälttävlan
29/5 samt 21/8

Pay & Cross
Helgen före fälttävlan

Sugar & Salty Cup
Slutet maj och juni

Regnbågshoppning
CR

September

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Marie Wedin, Ullälva, Uljeberg 1
58596 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link