Hoppa till sidans innehåll

Naturlig hästhantering för alla

19 AUG 2018 21:23
Under sommaren var det uppstart för utbildning inom Parelli Natural Horsemanship. Denna grundutbildning för människa och häst siktar på att få till en naturlig relation sinsemellan, baserad på kommunikation och ömsesidig respekt och tillit.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 22:49

Under sommaren var det uppstart för en serie utbildningsmöjligheter inom Parelli Natural Horsemanship med en av världens yngsta framgångsrika professionella Parelli instruktörer, Livi Glaser. Denna grundutbildning för människa och häst siktar på att få till en naturlig relation sinsemellan, baserad på kommunikation, ömsesidig respekt och tillit. För att hjälpa hästägare och intresserade att utveckla och etablera en sån glädjerik och meningsfull relation till sina hästar, kommer kursledaren Livi Glaser, 1* Parelli Instruktör, hela vägen från Österrike till Sverige. Tillsammans med sin sambo Joshua Burke, framtida Parelli instruktör, deras fyra hästar och två hundar bor hon i Salzburg. Där tar hon emot träningshästar och erbjuder workshops, seminarier, privatlektioner och kurser.

 Första delen i Parelli programmet,  ”Level 1”, undervisade hon för första gången i år i Fillinge ridhus i Linköping. Under två dagar fick   deltagarna lära sig filosofins grundstenar i teori och praktik. Dag ett började med en presentation av alla närvarande samt kursupplägget,  följt av input om de sju lekarna och deras bakgrund. Genom enkla exempel och simulationer blev det tydligt att Livi ville få deltagarna att förstå inte bara hur, utan varför Parelli Natural Horsemanship är så effektiv. Med denna nya kunskap i tankarna var det dags att pröva med utrustning och hästar. I lugn atmosfär fick varje ekipage chans att lära sig i egen takt och åskådarna kunde följa utvecklingen av de olika karaktärerna. Lunchpausen gav nya krafter, mera information och inspiration från Livi. Dagen slutade efter ytterligare ett träningspass med trötta men nöjda deltagare och hästar.

 

 

Under dag två fortsatte den röda tråden av input-träning-reflektion och alla deltagare var imponerade över den framgång de kunde se sedan dagen innan. Trots värme och koncentration under en lång dag avtog inte motivationen och utrymmet för frågor utnyttjades väl. Allteftersom kursen närmade sig     sitt slut, så kom en huvudfråga i fokus: när blir nästa kurs? Med stor entusiasm togs det emot att Livi kommer till Linköping igen redan i höst! Den här gången även tillsammans med sambon Joshua - en hel vecka!

 

Vecka 47 har du chansen att börja eller fortsätta din resa med Parelli Natural Horsemanship.       

Är du nybörjare, så kom till Level 1 kursen den 17-18 november.

Har du tidigare gått Level 1, så fortsätt gärna med Level 2 kursen den 24-25 november.

Är du sugen på en intensivvecka går det även bra att deltaga båda helgerna. På veckodagarna kommer det dessutom finnas möjlighet att boka privatlektioner.                           

 

Alla är välkomna, oavsett ålder eller vilken häst du har. Det spelar ingen roll vilken ridstil eller gren du känner dig hemma i, om du helst rider på tävlingsplatsen, i skogen eller bara vill umgås med din häst från marken.           

OBS: du måste dock förstå engelska, då undervisningen hålls på engelska.         
Mer information och möjlighet till anmälan kommer snart (http://www.facebook.com/groups/497240447354777/.

Vill du hålla utkik efter vad Livi och Josh hittar på tills dess, kolla gärna på deras facebooksida: http://www.facebook.com/Livi.Josh.Parelli/

Har du frågor, hör gärna av dig till Sandra Kühnl, This is a mailto link,
tel: 073-7238933. 

Skribent: Sandra Kühnl
Epost: Adressen Gömd

Planerade aktiviteter 2021

Påskhoppning
1-5/4

Öppen bana på sandbanan
6-18/4

Pay & Drive Maraton
Början på maj

Pay & all
29-30/5

Midsommarhoppning
Mer info kommer

Fälttävlan
29-30/5 
Sommarfälttävlan 12/6
Höstfälttävlan 21-22/8

Pay & Cross
14/8 eller 15/8

Sugar & Salty Cup
Mer info kommer

Regnbågshoppning
CR

September

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Marie Wedin, Ullälva, Uljeberg 1
58596 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link