Hoppa till sidans innehåll

Information till funktionärer

12 AUG 2020 16:19
Information och schema till alla funktionärer, samt instruktioner till hinderdomare inför höstens fälttävlan.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2020 16:19

Hej funktionär!

Först och främst: TACK för att du hjälper till!
Nedan kommer lite information inför tävlingarna helgen 22-23 augusti. Vi har varit tvungna att covid-anpassa tävlingen vilket gör att det blir lite annorlunda än vanligt.

Upplägg:

De tävlande kommer att rida dressyren uppe i ”tarmen”, d.v.s. gräsfältet närmast Ringstorp. Vi kommer ha tre parallella banor igång på lördagen och två på söndagen. De tävlande har efter avklarad dressyr 45 minuter på sig att vara beredda för hopprovet. Därifrån ska de gå direkt till terrängen, vilket innebär att de kommer starta terrängen ca 1 h efter avslutad dressyr. Vi kommer att köra samma system i terrängen som i hoppningen, d.v.s. att ryttarna anmäler sig till startern när de är redo att starta. Vi kommer alltså inte ha fasta starttider. Ryttarna kommer släppas iväg med 3 minuters mellanrum på lördagen och 4 minuters mellanrum på söndagen. Det kommer aldrig vara fler än två ekipage på banan samtidigt. Under lördag förmiddag kommer CCN** gå parallellt med två H100-klasser och under eftermiddagen kommer H80 gå parallellt med två H90-klasser. Detta innebär att vi kommer ha igång två olika banor samtidigt i terrängen under förmiddag/eftermiddag. Detsamma gäller även för söndagen, ni kommer få ett tidsschema för vilka klasser som går parallellt under genomgången. Det är alltså viktigt att man som hinderdomare har uppsikt vilken klass varje ekipage rider då det blir olika hinder de kommer hoppa. Vi kommer informera mer om detta under genomgången på tävlingsdagen.

För hoppbanans del blir det alltså också två banor igång samtidigt. Det kommer troligtvis vara lite lugnare än vanligt då ekipagen startar dressyren med lite längre mellanrum.

Parkering:

Vi kommer att ändra om framhoppningen till terrängen för att kunna utöka parkeringen för transporter. Detta innebär att funktionärer inte kan parkera på samma sida som hästtransporterna den här gången. Man får utnyttja den vanliga funktionärsparkeringen bredvid stallgaveln, samt uppe vid sekretariatet. OBS! lämna plats närmast huset så vi kan ha samling för hinderdomare där. Infart till parkeringen sker innan stallet. Se skiss nedan. Detta eftersom vi kommer ha infart till parkeringen för de tävlande uppe vid Ringstorpskorsningen och då stänga av den vanliga infarten så de inte svänger in fel. Var snälla och parkera vettigt så att så många som möjligt får plats. Hinderdomare får gärna ta med sig sin bil ut på terrängbanan.

Toaletter:

Använd främst de ordinarie toaletterna i klubbstugan. Dessa kommer endast vara öppna för funktionärer, ej för de tävlande. Det kommer även finnas mobila toaletter uppställda vid parkering, samt vid dressyrbanorna.

Fika och lunch:

Även fiket är covid-anpassat vilket innebär att vi kommer förbereda färdiga fikapåsar (ostfralla, dricka, kaffe, kaka) och lunchlådor. Vid ankomst går ni direkt till fiket där ni blir avprickade och hämtar ut er fikapåse innan ni beger er till respektive funktionärspost/samlingsplats. Det kommer (om allt flyter på som det ska) vara en 20-minuters paus både förmiddag och eftermiddag. Vi kommer också ha en lunchpaus på ca 1-1,5h där ni som jobbar heldag får hämta ut er förbeställda lunchlåda. För att veta hur många lunchlådor vi behöver förbereda vill vi ha er beställning senast lördagen den 15 augusti kl 18. All mat kommer vara laktosfri och även finnas som vegetariskt alternativ.
Lunch lördag: asiatisk högrevsgryta/asiatisk grönsaksgryta (glutenfri)
Lunch söndag: grekisk pastasallad med kyckling/grekisk pastasallad med morotsbollar

Gå in och förboka din lunch på: http://simplesignup.se/event/170073-lunch-till-funktionaerer

Det finns en rad med information där du kan fylla i allergier etc.

Fikapåse behöver ej bokas om man inte har allergier vi behöver veta om.

Schema/samling:

Här finns ett schema med de olika funktionärsposterna samt tid för samling. Kontrollera att det stämmer med vad du anmält/önskat. Hör av dig om du ser att jag missat någon/något. OBS! Dessa tider är preliminära då det kan tillkomma efteranmälningar/strykningar. Vi kommer skicka ut info med fastsatta tider när vi gjort de slutgiltiga startlistorna (torsdag/fredag).

Samling för hinderdomare i terrängen sker vid utsatt tid utanför sekretariatet (se bifogad skiss) då vi har en kort genomgång hur det fungerar, delar ut hinderpositioner och lämnar ut walkie-talkies. Här hittar du en lathund som beskriver vad du ska göra som hinderdomare. Läs genom denna samt SvRFs hinderdomarinstruktion. Alla hinderdomare som är ovana kommer att placeras med en erfaren person.

Som det ser ut nu kommer sista dressyrstart vara ca 16.30 på lördag (terrängen kommer då förhoppningsvis att vara klar runt 17.30-18) och ca 14 (terräng ca 15-15.30) på söndag. Detta kan som sagt komma att ändras beroende på efteranmälningar/strykningar.

Vi skulle uppskatta väldigt mycket om ni som är kvar på söndag eftermiddag vill hjälpa till med att bygga bort dressyrstaket samt hoppbanor. Hjälps vi åt tar det inte många minuter!

 

Kontaktpersoner på tävlingen:

Om det är något som är oklart eller du undrar över något på tävlingsdagen, kontakta Ida (073-3837174), Cicci (070-9964146) eller Inger (073-4184832).

Övrigt:

Om det är något som inte stämmer, eller om du har några funderingar, hör av dig till Ida på This is a mailto link alternativt 073-3837174.

Vi ses på tävlingen!
Med vänliga hälsningar,

Fälttävlansgruppen genom Ida

 

Anläggningsskiss:

Skribent: Ida Eriksson
E-post: Adressen Gömd

Planerade aktiviteter 2022

Slottshoppet
7/5 ponny + häst

Pay & cross
8/5

Fälttävlan
Vårfälttävlan 21-22/5 

Åkerbohoppet inkl KM 2022
20/8

Regnbågshoppning
Pay & Jump

September
datum kommer senare

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Cecilia Dackemyr, Uvedalsgatan 40
58931 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: cecilia.dackemyr@gma...