Hoppa till sidans innehåll

Hej alla händiga, arbetssugna medlemmar!

23 JUN 2016 07:22
ÅRKS går en spännande sommar och höst till mötes och vi hoppas på stor uppslutning från alla våra härliga medlemmar med familjer, i ett av klubbens största projekt genom tiderna, dvs flytt samt återuppförande av vårt nya klubbhus.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2017 12:55

Nytt klubbhus!

Äntligen har vi kommit en bra bit på väg när det gäller planer och uppförande av ett nytt klubbhus ute på Ekenäs Terrängbana. Vi har nämligen köpt ett hus, halva Björkö friskolas matsal o kontor som består av 12 baracker! Nu behöver vi er hjälp att få detta på plats ute på Ekenäs.
Vi får tillgång till huset den 7:e juli och då ska vi packa ner alla lösa föremål och möbler/inventarier, för att sedan montera isär huset och frakta det till Ekenäs. Då detta projekt kräver bygglov är det inte säkert att vi kommer igång med uppmonteringen direkt, utan att vi måste avvakta tills vi fått klartecken från kommunen.

Senast den 7:e augusti måste dock huset vara borta från där det står idag och marken där vara hyggligt återställd. Vi kommer då att förvara huset ute på terrängbanan i avvaktan på bygglovet.
Här kommer en liten enkel tidsplan och lista över vilka typer av hjälp/handräckning vi kommer att behöva. Tidsplanen kan komma att revideras under tidens gång.

FAS 1: 7 - 10 juli

7 juli:
Vi får tillgång och nycklar till huset. Genomgång av kvarvarande inventarier och planering inför packning av desamma. Styrelse+övriga berörda i bygg-gruppen samlas i Ljungsbro.

8 - 10 juli:
Vi börjar packa allt lösöre och förbereder för isärtagning av modulerna. Huset ska fraktas i delar. Här ser vi gärna att vi är minst ett 10-tal personer som hjälps åt att packa. Ju fler desto fortare går det. Du som har byggkunskaper eller tidigare erfarenhet av byggmoduler är välkommen att ansluta till den grupp som har ansvar för nedmontering och frakt. Vi behöver också ett antal transporter/släpkärror med chaufförer, för att köra ut packade grejor till ett förråd, som upplåts av Anna Tjäder, i deras lada i Vårdsberg.

10 - 31 juli:
Vi börjar montera isär modulerna. Sidor utan ytterväggar ska plastas in för att skydda mot skador och fukt. När detta är gjort kommer vi efter hand att frakta modulerna på lastbil till Ekenäs. Har du lastbilskort, tillgång till lastbil med eller utan kran, eller annan kunskap som kan komma väl till pass i dessa moment är du välkommen att kontakta bygg-gruppen för samordning.

1 - 7 augusti:
Nu är förhoppningsvis alla modulerna ivägkörda och vi ska återställa den grusplan där de stått. Här är det städning, krattning, markplanering som ska utföras och som inte kräver några speciella färdigheter mer än styrka och uthållighet. Alla är välkomna att hjälpa till. Har du en lastmaskin är du, är du rätt person för detta uppdrag.
Om du känner att du vill hjälpa till, men att något av ovanstående inte passar för just dig, så är vi och övriga arbetare mycket glada om vi kan få en god lunch, nybryggt kaffe och en kaka emellanåt, under den tid vi arbetar. För planering och genomförande av köksdetaljen, ta kontakt med bygg-gruppen.

FAS 2: efter den 7 augusti

När sedan bygglovet är klart, förhoppningsvis under augusti/september, är det dags att förbereda och göra grunden för huset. Vi kommer att arbeta med en plintgrund, som följer med huset. Det ska grävas/förberedas för el och avlopp, sedan är det så småningom dags för montering av själva huset. Taket ska läggas och en yttervägg ska byggas. Här behöver vi snickare, VVS-kunniga, elektriker, grävmaskin och grävmaskinist, takläggare m.fl. Närmare datum för denna del av projektet kan vi tyvärr inte presentera förrän vi fått klart med bygglov.

Även under fas två av projektet är vi glada om någon/några känner lite extra för matdetaljen och kan tänka sig att ta tag i denna del.

Kontakta Kerstin 0705212260 tom 23/6 o fr.o.m. 17/7 däremellan
Gabby 0702268496

Skribent: Inger Dackemyr
E-post: Adressen Gömd

Planerade aktiviteter 2022

Slottshoppet
7/5 ponny + häst

Pay & cross
8/5

Fälttävlan
Vårfälttävlan 21-22/5 

Åkerbohoppet inkl KM 2022
20/8

Regnbågshoppning
Pay & Jump

September
datum kommer senare

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Cecilia Dackemyr, Uvedalsgatan 40
58931 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: cecilia.dackemyr@gma...