Hoppa till sidans innehåll

Distans är under uppstart inom klubben igen!

09 JUN 2018 20:39
Vi har fått en ny grenledare som heter Sandra Kühnl inom distans vilket vi tycker är jätteroligt! Vi har ju tidigare haft den grenen inom klubben samt även arrangerat tävlingar, Ekenäsritten.
  • Skapad: 09 JUN 2018 20:39

Här kommer en presentation av Sandra vår nya grenledare inom DISTANS.

Sandra Hühnl, Åkerbos greneldare Distans

Om mig själv:  Född och uppvuxen i sydvästra Tyskland, flyttade till Linköping för snart 3 år sedan. Jag är nu 26 år gammal och bor i Majelden tillsammans med min sambo Marcus. Efter jobbdagarna som förskollärare här i stan finns jag ute på landet som medryttare till olika hästar. Även om jag inte äger en häst själv i nuläget, så är och har hästar alltid varit en stor del av mitt liv och 2012 tillkom även distansridningen. Utav en slump fick jag lära känna och älska denna fantastiska idrott som jag inte vill missa längre.

Om distansridning: Under mottot ”Att fullfölja är att vinna” hålls denna uthållighetstävling där man rider en bestämd sträcka (från 40-50 km upp till 160 km) på tid. Extra charmigt tycker jag är att alla hästar av alla raser och storlekar är välkomna, bara de är minst fem år gamla och är friska. Att ha koll på den emotionella och fysiska konditionen av sin häst är huvuduppgiften av ryttaren och under tävlingens gång förekommer även flertalet veterinärkontroller där veterinären kontrollerar hästens puls, andning och kondition. Visar hästen tecken på överansträngning, utmattning, hälta eller liknande utesluts ekipaget. Ju längre distansen är, desto fler kontroller och pauser förekommer – och desto mer tid har man att ha roligt tillsammans.

Min vision: Främja intresse och kunskap för natural horsemanship och distansridning genom att erbjuda information, utbyte av erfarenheter, tränings och tävlingsmöjligheter.

Kontakt: Sandra Kühnl, This is a mailto link eller mbl: 0737-238933

Skribent: Inger Dackemyr
E-post: Adressen Gömd

Planerade aktiviteter 2021

Påskhoppning
1-5/4

Öppen bana på sandbanan
6-18/4

Pay & Drive Maraton
Början på maj

Pay & all
29-30/5

Midsommarhoppning
Öppen bana Midsommarveckan

Fälttävlan
29-30/5 
Sommarfälttävlan 12/6
Höstfälttävlan 21-22/8

Nyfiken på körning?
4/9 på Ekenäs
2 & 30/10 i Fillinge Ridhus

Regnbågshoppning
Pay & Jump

19 September

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Marie Wedin, Ullälva, Uljeberg 1
58596 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link