Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Stina som vann Sheikha Lateefa ponnygalopp i Abu Dhabi

17 NOV 2018 14:33
Catalina i styrelsen har gjort en intervju med vår klubbkamrat Stina Landh som varit i Abu Dhabi och representerat Sverige i ponnygalopp, ett lopp som hon dessutom vann!
  • Skapad: 17 NOV 2018 14:33

Hej Stina!

 Vilken fantastisk resa du gjort. Vi är nog alla väldigt avundsjuka på dig men vi gläds väldigt åt din framgång! 
Vi är lite nyfikna på hur det kändes att rida en okänd häst och dessutom tävla med den? Vi vet ju alla att det kan vara svårt med sin egna ibland som man rider ofta!

- Att rida en ny ponny funderade jag på mer i början av sommaren men eftersom jag kunnat rida flera olika här hemma i sommar och även startat vår C-ponny kände jag mig ganska väl förberedd. Det var värre för Jonas som åkte på första tävlingen, dvs förra året, han hade bara ridit shettis innan och så stod han framför en C-ponny på plats i Abu-Dhabi.
Lottningen av ponnyerna gick till så att vi fick önska ett nummer. Udda nummer speciellt 7 och 3 är lite av mina favoriter men de blev tagna fort, så när jag kom på slutet var jag jätteglad att nummer 9 fanns kvar. Det visade sig ju också vara ett "bra" nummer eftersom jag fick Baldor ;-)

 Stina och Baldor under slutspurten
Stina och Baldor under slutspurten som ledde till segern.

 Sen undrar vi om du hade valt tävlingskläder själv?

- I vanliga fall rider man i en jockeydress som har hästägarens färger (min är ju ljusblå/lila) Samt så har man också olika färg på hjälmöverdraget om man har samma jacka. I Abu-Dhabi red vi i sponsorns dress, därför har vi alla samma. Det enda som  skilde oss åt var en armbindel med respektive flagga. Det gjorde att den som refererade loppet hade svårt att se skillnad och blandade ihop namnen. Sen hade jag mina vanliga jockeystövlar och mina "turbrallor" med den irländska flaggan... vi sydde dit även en svensk flagga dagen till ära :-) Lite på skoj hade vi packat en hjälmhuva i svenska färger som kom bra till användning.

 Har du någon lycko grej som du alltid gör innan tävling som kanske blev extra viktig för dig när du inte var hemma i Sverige?

- Jag har inte så mycket trix för mig typ att jag ska göra något speciellt samma morgon men när jag tävlar Bajonett, är den röda "gamla" övergjorden viktig... den ger tur. <3 När jag rider de andra ponnyerna har jag helst mina grå jockeyglasögon de är nog på väg att bli turglasögon också. Efter loppet var det barn som ville ha souvenirer och de hade tydligen fått glasögon av några jockeys men då kände jag ...nja de vill jag behålla :-)

 Så slutligen... Fick du med pokalen hem på planet? 😊

- Pokalen gick med nöd o näppe ner i min mammas ryggsäck handbagaget på vägen hem. På väg ner hade vi min galoppsadel också i handbagaget för att den inte skulle komma bort eller bli försenad. Men det tog däremot stopp på Arlanda där de ville öppna och se vad det var i väskan. Antar stigbyglarna såg konstiga ut även om sadeln mest är av plast.

Stina under prisceremonin
Priscermoni

 Sadeln? Hade du den med dig?

- Ja, den är väldigt personlig. Alla jockeys vi pratade med innan sa att de reste med den som handbagage. Antar att det är lite som att ha sina egna skridskor. Man vet balans, längd på stigbyglar osv.”
Jag ska rida min sista galopptävling för i år på söndag på BroPark i Stockholm och önskar er i Ponnylaget lycka till på div II finalen som går samma dag.

 Du verkar ha satt GaloppSverige på världskartan och det ska du vara mycket stolt över.

Stort grattis igen Stina!

/Catalina för styrelsen i Åkerbo Rid och Körsällskap

Länk till artikel i Svensk Galopp där även bilderna ovan är lånade ifrån.

Skribent: Inger Dackemyr
E-post: Adressen Gömd

Planerade aktiviteter 2022

Slottshoppet
7/5 ponny + häst

Pay & cross
8/5

Fälttävlan
Vårfälttävlan 21-22/5 

Åkerbohoppet inkl KM 2022
20/8

Regnbågshoppning
Pay & Jump

September
datum kommer senare

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Cecilia Dackemyr, Uvedalsgatan 40
58931 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: cecilia.dackemyr@gma...