Hoppa till sidans innehåll

Påskhoppning special - Nu med banskiss

26 MAR 2021 20:30
För att försöka göra något för alla som vill komma ut och göra något med sina hästar nu när våren kommit har vi försökt komma fram till ett bra upplägg på en påskhoppning som vi nu öppnar anmälan till.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2022 03:20

Påskhoppning special 2021
Som många av er kanske vet är tävlingsstoppet just nu förlängt till 11/4 och under den tiden uppmanas vi att inte åka på arrangemang som samlar många hästar och/eller ryttare på samma plats. Vi hade hoppats på att kunna ha en påskhoppning som en vanlig pay & jump men det går inte att genomföra som det är just nu så vi har tänkt om. Vi tror att vi har kommit fram till ett koncept som gör att vi inte blandar varken hästar eller ryttare men samtidigt ger alla som är sugna på att få åka iväg och hoppa ute en möjlighet till det.
Låt oss därför presentera Åkerbos påskhoppning 2021!
Det är en hoppning på distans som antingen sker hemma i ditt stall där du bygger upp banan hemma, fotar/filmar din ritt och delger oss den eller där du bokar en tid på vår sandbana och kommer och hoppar banan där, fotar/filmar och delger oss. 
Eftersom vi har en anläggning där det inte står några hästar vill vi ge alla en chans att smygstarta utesäsongen, om än i begränsad upplaga.

Vi tänker oss ett upplägg som fungerar såhär:
Vi bygger en bana på torsdag 1/4 som vi sedan lägger ut banskissen för på hemsidan antingen under torsdag kväll eller fredag morgon. Sen finns det två alternativ:
Vill man hoppa på distans på hemmaplan bygger man upp banan när det passar någon gång under påskhelgen (2/4-5/4), hoppar den och fotar/filmar och delger oss (sociala medier, mejl eller enligt överenskommelse).
Vill man hoppa på distans på vår sandbana bokar man tid via This is a mailto link. Man har då 45 minuter på sig på vår sandbana att hoppa sin bana, fota/filma och sedan delge oss (sociala medier, mejl eller enligt överenskommelse). 

Tidsschemat läggs upp i en fil HÄR, vänligen kolla i den innan ni anmäler. Vi reserverar oss för att flera vill ha samma tid, det är då först till kvarn som gäller. Det är inte säkert att vi hunnit uppdatera filen på hemsidan mellan varje anmälning Tiderna som gäller är varje heltimme. Dvs första ekipage kl 09:00-09:45. Sen finns nästa lediga tid kl 10:00-10:45.
Man väljer själv vilken höjd man hoppar på men hinderen på Åkerbos sandbana får inte flyttas för att anpassas efter just din häst, vi ställer ut dem så de ska fungera för alla. Vill du ta bort bommar lägger du dem bredvid hindret de är på.
Vi har en stor parkering så vi ber er att hålla avstånd om ni är fler på anläggningen samtidigt. Pausen mellan tiderna är för att vi inte ska riskera att det är två hästar på plats vid banan samtidigt, vid parkeringen ansvarar ni själva för att hålla avstånd. 
Toaletten på utsidan av klubbhuset kommer att vara öppen. Där finns även handsprit. 
Ingen servering finns.

Kostnad:
Hoppa på distans på hemmaplan kostar 100kr/ekipage, vi skickar en rosett på posten till den adress ni själva anger i anmälan. 
Hoppa på distans på Åkerbo kostar 200kr för medlemmar och 300kr för övriga. Rosett kommer finnas utlagt i anslutning till banan på en plats ni får reda på senast samma dag som ni bokat tid. 

Förhållningsregler för de som kommer till Åkerbo:
Du kommer endast med en frisk häst som står i ett stall där det inte finns någon misstänkt smitta.
Du själv har inga symptom.
Du får komma max 30 minuter före din bokade tid och du förväntas ha lämnat senast 30 minuter efter avslutad tid för att minimera antalet ekipage på banan samtidigt.
Håll avstånd på parkeringen.
Vill du värma upp lite före din tid görs detta i skritt nere på parkeringen.
Det är okej att höja och sänka hindren samt att ta bort utfyllnad och minska antalet bommar i hindren. Om detta görs ska bommarna läggas på sidan bredvid det hinder du tog bort dem från.
Man får inte flytta runt på bommarna mellan olika hinder.
Man får inte flytta på hindrens placering.
Du får ha med max 2 medhjälpare per häst. 
Banan byggs av Lars-Erik Gällerdal, C-tränare, som anpassar den för att alla ska kunna vara med och få en bra runda.

Anmälan:
Anmälan görs via mejl till This is a mailto link. Var vänlig ange följande; Namn, var du vill hoppa (hemma/Åkerbo), om hemma: adress dit rosetten ska skickas, om Åkerbo: Vilken tid du vill komma. 
Sista anmälningstid 2021-04-01 12:00. Vi publicerar den uppdaterade bokningsfilen vartefter vi hinner, men då vi jobbar dagtid kan vi inte lova att den uppdateras direkt en tid blir bokad. Ha därför gärna en extra tid för när ni vill komma till banan i anmälan i fall ert förstaval är upptaget.

Betalning:
Helst via swish till 123 311 39 09, annars via bankgiro till 540-8117
Ange Ryttare, medlem/ej medlem, hemma/Åkerbo. Se exempel: "Cecilia Dackemyr, hoppa på Åkerbo, fredag kl. 10."

Frågor:
I första hand till This is a mailto link
I andra hand till Cicci på 0709-964146 OBS! Jag jobbar dagtid och har då svårt att svara i telefonen, svarar jag inte lämna meddelande eller smsa så försöker jag ringa upp när jag får tid.

Ni får jättegärna tagga Åkerbo i sociala medier om ni lägger ut något där :-)
Nedan ser ni banskissen:

 

Skribent: Cecilia Dackemyr
E-post: Adressen Gömd

Planerade aktiviteter 2022

Slottshoppet
7/5 ponny + häst

Pay & cross
8/5

Fälttävlan
Vårfälttävlan 21-22/5 

Åkerbohoppet inkl KM
20/8 -
Inställt pga funktionärsbrist!

Regnbågshoppning

1/10 första start kl. 10

 


Har du material som ska publiceras eller synpunkter på webbsidan, kontakta Cecilia Dackemyr, webmaster

Åkerbo RKS verksamhetsplan hittar du här!

Postadress:
Åkerbo Rid & KS - Ridsport
Cecilia Dackemyr, Uvedalsgatan 40
58931 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: cecilia.dackemyr@gma...