Presentation av Åkerbo Rid- och körsällskap

Åkerbo Rid- och Körsällskap bildades 4 april 1993 och har idag ca 150 aktiva medlemmar. Klubben bedriver tävlings och träningsverksamhet inom både kör- och ridsporten i grenarna dressyr, hoppning, fälttävlan och körning.

Ridklubbens styrelse består av 8 personer som blivit valda av klubbens medlemmar på årsmötet. Det finns det en tävlingskommitté och för varje tävlingsgren finns också en ansvarig grenledare utsedd.

Klubben ansvarar för driften av ridsportcentrumet i Ekenäs. På anläggningen finns en stor sandbana, fälttävlansbanan med allt från 70cm debutanthinder till CNC* för häst och ponny men även ett antal maratonhinder för körning. Här finns stora träningsmöjligheter. Genom att hjälpa till på tävlingar, städdagar m.m kan man arbeta in anläggningskortet och därmed träna gratis om man är medlem.

Åkerbo Rid- och körsällskap arrangerar, förutom tävlingar, också träningar och andra aktiviteter för klubbens medlemmar på olika anläggningar belägna, i första hand, inom Åkerbo socken.

Sedan 2013 har klubben ett samarbetsavtal med Ridskolan Stuteri Olympus

Läs mer om Ekenäs terrängbana.

Uppdaterad: 2016-06-08 02:38

Tävlingar 2016

Dressyr

Hoppning